Åmot-ordføreren: – Selvsagt støtter jeg Elverum Ap og Ingvar Midthun

FAKSIMILE: Østlendingen slår 12. september opp at Åmots Ap-ordfører roser Høyre i ELverum og ville stemt på dem. - Jeg har ikke rost Høyre i Elverum. Jeg er sosialdemokrat og heier selvfølgelig på Elverum AP og Ingvar Midthun, sier Åmot ordføreren selv. Faksimile: Østlendingen

FAKSIMILE: Østlendingen slår 12. september opp at Åmots Ap-ordfører roser Høyre i ELverum og ville stemt på dem. – Jeg har ikke rost Høyre i Elverum. Jeg er sosialdemokrat og heier selvfølgelig på Elverum AP og Ingvar Midthun, sier Åmot ordføreren selv.
Faksimile: Østlendingen

– Oppsiktsvekkende. Jeg har ikke rost Høyre i Elverum, sier Åmot-ordfører Espen André Kristiansen. Østlendingens forside 12. september viser et stort bilde av ham under tittelen «Roser Høyre i Elverum». – Jeg heier på Elverum Ap og Ingvar Midthun, slår han fast.

Østlendingens forside lørdag 12. september fikk antagelig mange til å gni seg i øynene både en og to ganger. Avisen skriver at Ap-ordføreren ville stemt Høyre hvis han hadde hatt stemmerett i Elverum.

Dette avviser Åmot-ordføreren selv fullstendig.

– Heier på Elverum Ap
I en melding på hans egen Facebook-side, fastslår Åmot-ordføreren at Østlendingens forsideoppslag slett ikke er dekkende for hans syn på lokalpolitikken i Elverum.

– Oppsiktsvekkende overskrift i Østlendingen i dag, starter han, og sikter til overskriften «Roser Høyre i Elverum».

– Jeg har ikke rost Høyre i Elverum. Jeg er sosialdemokrat og heier selvfølgelig på Elverum AP og Ingvar Midthun, skriver Kristiansen videre. Han avfeier dermed både Østlendingens forside, og det etterlatte inntrykket i selve avisartikkelen om at han skulle være en støttespiller for mer Høyre-politikk og fortsatt Høyre-styre i Elverum.

Svært uenig med Høyre
Espen André Kristiansen slår fast at han er svært uenig i Høyres politikk for pleie- og omsorgstjenesten i Elverum. Spesielt gjelder dette privatisering. Elverum Høyre går sammen med Elverum Frp til valg på å sette bort driften av sykehjemmene Lyngholtet og Jotunhaugen til kommersielle private aktører. Konsekvensen vil bli dårligere arbeidsbetingelser, lavere lønn og svekkede pensjonsrettigheter for de ansatte, og lavere bemanning på sykehjemmene.

Elverum Arbeiderparti har brukt mye av valgkampen på å argumentere mot privatisert drift ved sykehjemmene. De får full støtte fra Ap-ordføreren i nabokommunen Åmot.

– Vi ønsker IKKE privatisering av helse- og omsorgstjenester, slik som Elverum Høyre. Bare for å være tydelig på det, slår Åmot-ordføreren ettertrykkelig fast.

You may also like...