Friske skolepenger til Elverum!

Rentekompensasjonsordningen. OK, ett litt «kjett» ord, men vi tar det litt enkelt:

I perioden 2009-2016 satser regjeringen 15 milliarder kroner på blant annet rehabilitering og nybygging av skoler ved at kommunene slipper renteutgifter. I dag er ordningen DOBLET, og den gjelder fram til 2018. I rene kroner betyr det at Elverum kommune kan håpe på over 80 millioner kroner i rentefritak når vi satser sterkt på skole…først og fremst med «nye Lillemoen skole» og med ny skole i sentrum.

Statsminister Jens Stoltenberg sier i dag at dette handler om en regjering som satser på velferd og utvikling framfor skattelette i åra framover. Som gruppeleder for Elverum Arbeiderparti støtter jeg selvsagt alt som sies fra den kanten, rett og slett fordi det slår direkte inn i høstens budsjettdebatt i vår egen kommune med friske skolepenger!

I ei tid med fokus på lokale skattekutt og «mager» kommuneøkonomi er det bra at noen av oss lanserer andre løsninger. Vi trenger mange millioner til investeringer i Elverum i de nærmeste åra, fordi det er behov for mer satsing i skolen og velferden.

Da nytter det ikke at Høyre lanserer et statsbudsjett med 16 millioner kroner MINDRE til Elverum kommune sammenlignet med regjeringens opplegg, i tillegg til at vårt eget borgerlige flertall i Elverum fortsetter nedbyggingen av sjølstyrte inntekter.

Skal vi videre oppover og framover må vi satse sammen, folkens. Derfor er det bra med doblet rentekompensasjonsordning for Elverum!

Hva mener DU? Send meg gjerne dine innspill og kommentarer på facebook!

You may also like...